KIIHARIT 2023

Tampereen seudun Greyhound Klubi ry järjestää 21.6.2023 klo 17:00 alkaen joka koiralle sopivat kiihdytyskilpailut Kaupin vinttikoiraradalla.


Juostava matka on 80 metriä ja se juostaan äänettömän käsivieheen perässä radan etusuoralla. Rata on aidattu ja koira on vapaana juoksusuorituksen ajan.

Lue ohjeet tältä sivulta ennen ilmoittautumista!


Kilpailuluokat

  • Pennut 5kk - 11 kk
  • Vinttikoirarotujen pennut 5-11 kk
  • Pienet aikuiset alle 40 cm
  • Keskikokoiset aikuiset 40-55 cm
  • Isot aikuiset yli 55 cm
  • Vinttikoirarotujen aikuiset 


Hinta 10 €/ koira ei jäsenille ja 7 €/ koira TSGK:n jäsenille. Maksu paikan päällä rokotusten tarkistuksen yhteydessä (kortti/käteinen). 

Huomioithan, että koiran täytyy olla rokotettu koiran penikkatautia, tarttuvaa maksatulehdusta, parvovirusta ja raivotautia vastaan. Viimeisimmistä rokotuksista tulee olla kulunut vähintään 10 vuorokautta. Lisäksi on suositeltavaa, että koira on rokotettu kennelyskää vastaan. Rokotusten tarkastus maksun yhteydessä erillisen aikatalun mukaisesti. Aikatalun läydät lähtölistatiedoston toiselta välilehdeltä.

Juoksuista, sairasta tai aggressiivista koiraa ei saa tuoda kilpalupaikalle! Pentuluokkiin ilmoittautuessa omistajan täytyy itse arvioida, onko koira jo fyysisesti valmis juoksemaan 80 m matkan.


Kilpailun kulku

KLO 17:00 PENNUT 5-11 KK JA LUOKAN PALKINTOJENJAKO KLO 17:30

KLO 17:45 VINTTIKOIRAROTUJEN PENNUT JA LUOKAN PALKINTOJENJAKO KLO 18:15

KLO 18:30 PIENET AIKUISET ALLE 40 CM JA LUOKAN PALKINTOJENJAKO KLO 19:00

KLO 19:15 KESKIKOKOISET AIKUISET 40-55 CM JA LUOKAN PALKINTOJENJAKO KLO 19:45

KLO 20:00 ISOT AIKUISET YLI 55 CM JA LUOKAN PALKINTOJENJAKO KLO 20:30

KLO 20:45  VINTTIKOIRAROTUJEN AIKUISET JA LUOKAN PALKINTOJENJAKO 21:15


Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen alla olevana listaan

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1JHNR6-5VONojnfO37SJsCN-6cYntkviU/edit?usp=sharing&ouid=118066496755967951691&rtpof=true&sd=true<br>


Ohjeet ilmoittautumiseen sekä kilpailupäivään

Ilmoittautuminen

Lisää koirasi nimi, rotu (jos on), oma nimesi ja tieto siitä, oletko Tamperseen seudun Greyhoundklubin jäsen listaan tyhjään kohtaan. Arvioi itse, onko koirasi mitä kokoluokkaa. Yli 11kk koira osallistuu aikuisten sarjaan. Vinttikoirarotuja ovat kaikki ne rodut, joilla on oikeus rotunsa puolesta juosta SVKL:n alaisissa vinttikoirien ratajuoksukilpailuissa. 

Mikäli lista on luokan osalta täynnä, voit myöhemmin tarkastaa josko paikkoja olisi vapautunut, listaan ei lisätä vuoroja enempää.

Mikäli et pääsekään osallistumaan, poista koirasi tiedot listasta hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajan päättymistä (ti 20.6. klo 18)

Kilpailupäivä

Saavu hyvissä ajoin kisapaikalle ennen oman luokkasi alkua. 

Älä tuo kisapaikalle (edes turistiksi) sairasta, kiimaista tai aggressiivista koiraa. Rata ja sen ympäröivä alue on kisaavien vinttikoirien työpaikka, sinne ei saa jäädä taudinaiheuttajia tai kiimaisen nartun tuoksua. Kerääthän myös koirasi kakat.

Ilmoittaudu buffetiin, maksa osallistumismaksu (10 € ei jäsen/ 7 € jäsen per koira) VIIMEISTÄÄN PUOLI TUNTIA ENNEN OMAN LUOKKASI LISTAAN MERKITTYÄ ALKAMISAIKAA. Esitä koirasi rokotustodistus ilmoittautumisen yhteydessä. Noudatamme suomen kennelliiton rokotusohjetta.

Lämmittele koirasi hyvin ennen suoritusta, pientä hölkkää jne. ja takki päälle, mikäli koira sellaisen sään puitteissa tarvitsee.

Saavu portille odottamaan hyvissä ajoin, ettet myöhästy lähdöstäsi. Koitamme parhaan kykymme mukaan pysyä aikataulussa, jotta kaikki pääsevät kotiin ennen pimeää ja aamulla virkeänä töihin.

Koska osallistujia on paljon ja kisaavat henkilöt ovat koiria, voi viivästyksiä ja muita ennalta arvattavia tilanteita tulla vastaan. Otathan siis aimo annoksen hyvää mieltä ja kärsivällisyyttä mukaasi, kaikki me yritämme parhaamme, jotta sinä, koirasi ja kaikki osallistuvat saavat viettää mukavan illan maailman parhaan lajin parissa! :)

Palkinnot jaetaan luokittain välittömästi luokan viimeisen lähdön jälkeen, kunhan palkinnot on saatu kuntoon ja ajat merkattua ja voittaja selville.

Kotimatkalle pääset lähtemään, kun oman luokkasi palkinnot on jaettu. Jokainen osallistuja saa sijoituksesta riippumatta diplomin palkintojenjaon yhteydessä.


No mikä ihme se käsiviehe sitten on?

Pääset katsomaan videon mallisuorituksesta vinttikoirien harjoituksista tapahtuman FB-sivulta klikkamalla tästä.

Eli käsiviehe on joko kädellä veivattava tai akkukäyttöinen pieni laite, joka vetää viehettä. Vieheenvetäjä ohjaa laitetta.

Koiran ohjaajan tehtäväksi jää päästää koira luvan saatua irti ja hakea se virheeltä juoksusuorituksen jälkeen. Koira saa "tappaa" viehettä, se on koiran palkinto upean saalistuksen jälkeen.

Vieheenä toimii muovisuikaleista tehty "pupu" ja niitä meillä on lisää varastossa jos pupu lopullisesti pääsee ns. kuolemaan :)

Vieheestä ei siis lähde ääntä, samaan tapaan kuin oikeasta moottorilla/sähköllä toimivasta vinttikoirakilpailuissa käytettävästä vieheestä, joka kulkee kiskoilla radan vasemmassa reunassa. 


Kisaan saa tulla ilman harjoitteluakin, mutta jos haluat harkata ennen tapahtumaa, tsekkaa TSGK:n harkkalista tästä! 

Harjoituksissamme koirasi pääsee juoksemaan taidoista ja kokemuksestanne riippuen joko käsivieheen tai ihan oikean moottoripupun perässä! 

Kiihareissa koirat juoksevat käsivieheen perässä aidatulla alueella.