Tampereen seudun Greyhound Klubi ry järjestää 21.6.2023 klo 17:00 alkaen joka koiralle sopivat kiihdytyskilpailut Kaupin vinttikoiraradalla.


Juostava matka on 80 metriä ja se juostaan äänettömän käsivieheen perässä radan etusuoralla. Rata on aidattu ja koira on vapaana juoksusuorituksen ajan.Kilpailuluokat: 

  • Pennut 5kk - 11 kk
  • Vinttikoirarotujen pennut 5-11 kk
  • Pienet aikuiset alle 40 cm
  • Keskikokoiset aikuiset 40-55 cm
  • Isot aikuiset yli 55 cm
  • Vinttikoirarotujen aikuiset 


Hinta 10 €/ koira ei jäsenille ja 7 €/ koira TSGK:n jäsenille. Maksu paikan päällä rokotusten tarkistuksen yhteydessä (kortti/käteinen). 

Huomioithan, että koiran täytyy olla rokotettu koiran penikkatautia, tarttuvaa maksatulehdusta, parvovirusta ja raivotautia vastaan. Viimeisimmistä rokotuksista tulee olla kulunut vähintään 10 vuorokautta. Lisäksi on suositeltavaa, että koira on rokotettu kennelyskää vastaan. Rokotusten tarkastus maksun yhteydessä erillisen aikatalun mukaisesti. Aikatalun läydät lähtölistatiedoston toiselta välilehdeltä.

Juoksuista, sairasta tai aggressiivista koiraa ei saa tuoda kilpalupaikalle! Pentuluokkiin ilmoittautuessa omistajan täytyy itse arvioida, onko koira jo fyysisesti valmis juoksemaan 80 m matkan.

Kilpailun kulku:

JULKAISTAAN MYÖHEMMIN

Ilmoittautuminen:

AVATAAN KESÄKUUN ALUSSA TÄLLÄ SIVULLA


Huomioithan kisaillan aikana, että lämmittelet/jäähdyttelet koirasi hyvin, pidät vettä tarjolla eikä jätetä koiraa yksin kuumaan autoon! :) Parkkipaikalla rajallisesti varjopaikkoja.

No mikä ihme se käsiviehe sitten on?

Pääset katsomaan videon mallisuorituksesta vinttikoirien harjoituksista tapahtuman FB-sivulta klikkamalla tästä.

Eli käsiviehe on joko kädellä veivattava tai akkukäyttöinen pieni laite, joka vetää viehettä. Vieheenvetäjä ohjaa laitetta.

Koiran ohjaajan tehtäväksi jää päästää koira luvan saatua irti ja hakea se virheeltä juoksusuorituksen jälkeen. Koira saa "tappaa" viehettä, se on koiran palkinto upean saalistuksen jälkeen.

Vieheenä toimii muovisuikaleista tehty "pupu" ja niitä meillä on lisää varastossa jos pupu lopullisesti pääsee ns. kuolemaan :)

Vieheestä ei siis lähde ääntä, samaan tapaan kuin oikeasta moottorilla/sähköllä toimivasta vinttikoirakilpailuissa käytettävästä vieheestä, joka kulkee kiskoilla radan vasemmassa reunassa. 

Menossa mukana:


Kisaan saa tulla ilman harjoitteluakin, mutta jos haluat harkata ennen tapahtumaa, tsekkaa TSGK:n harkkalista tästä! 

Harjoituksissamme koirasi pääsee juoksemaan taidoista ja kokemuksestanne riippuen joko käsivieheen tai ihan oikean moottoripupun perässä! 

Kiihareissa koirat juoksevat käsivieheen perässä aidatulla alueella.