RATAELÄINLÄÄKÄRI KAUDELLA 2024

Rataeläinlääkäri; vinttikoirien hyvinvointi on tärkeintä 

TSGK:n kesän kisoissa eläinlääkärinä toimii Kati Lehtimäki. Alla pieni esittely Katista ja rataeläinlääkärin tehtävästä.


Eläinlääkärin tehtäviin vinttikoirien ratakilpailussa kuuluu tarkastaa jokaisen kilpailevan (myös harjoitusjuoksun juoksevan) koiran yleiskunto; onko juoksukuntoinen. Joka kerta koira punnitaan. Koiran rokotustodistus tarkistetaan. Perusrokotukset, nelos- ja rabiesrokotus, pitää olla kunnossa. 

Lisäksi eläinlääkäri on tarkistamassa radan esimerkiksi kilpailujohtajan kanssa ja tarkkailee koirien lähtökopista lähtemistä ja juoksemista. Mahdollisen loukkaantumisen sattuessa eläinlääkäri tarkistaa ja tutkii koiran voinnin heti. Tilanteen mukaan joko ensihoito radan vieressä ja kotihoito-ohjeet. Tarvittaessa jatkohoito eläinlääkärin vastaanotolla päivystyksessä.

Lisäksi totta kai eläinlääkäri valvoo koko ajan koirien käsittelyä ja oloja kilpailualueella sekä käy tarkistamassa ajoittain, ettei koiria pidetä kuumassa autossa. 

Olen tamperelainen eläinlääkäri. Eläinten hyvinvointi on minulle tärkeä asia. Eläinlääkärin työssä koen olevani eläinten puolesta puhujana.

Rataeläinlääkärinä minun tehtäväni on tarkistaa ja valvoa, että koiran fyysinen ja psyykkinen kunto soveltuu kilpailujuoksemiseen. Mielestäni koirankin pitää saada nauttia, mitä tekee. Vinttikoira näyttää siltä kuin rakastaisi juoksemista. Aidatulla juoksuradalla on vinttikoiran turvallisinta juosta ja toteuttaa itseään.

Kilpailuissa keskustelen koiranomistajien kanssa paljon koirista, tästä upeasta harrastuksesta ja kilpailulajista sekä kaikesta muustakin. Olen aina sanonut, että haluan olla helposti lähestyttävä ja olen erittäin kiinnostunut vinttikoirien ratakilpailusta. Jos jotain asiaa en tiedä, otan selvää esimerkiksi eläinlaboratorioista, kollegoilta tai lääkeyrityksiltä. Haluan omalla työlläni olla auttamassa ja tukemassa ihanien vinttikoirien nauttimista juoksemisesta.

Olen toiminut rataeläinlääkärinä useamman kesän ajan; viides kesä nyt menossa.

Olen viihtynyt erinomaisesti vinttikoirien ja niiden omistajien kanssa.

-Kati